Nieuws

NORMAAL FANS GEZOCHT VOOR FILMOPNAMES

Voor de speelfilm All You Need Is Love gaan wij een scène opnemen waarbij we een Normaal concert in de jaren '90 gaan nabootsen.

Hiervoor zijn we op zoek naar zo'n 40 concertbezoekers om te figureren in de film. Jong en oud is welkom om zich aan te melden, maar we zijn met name op zoek naar jongelui tussen de 16 - 30 jaar.

De opnames vinden vooralsnog overdag plaats op zaterdag 28 OF zondag 29 april in Amsterdam. Wij bieden een onkostenvergoeding van € 25,- per persoon.
Behalve het concert filmen we nog een scène die dag waarbij je…

Bennie Jolink energiek in de weer met cd-boekwerk en designline

Door Henri Walterbos

HUMMELO - Het gaat goed met Bennie Jolink. Zo goed zelfs dat hij het podium weer op gaat, zij het incidenteel. Er komt zelfs een solo-cd aan. In de media verschenen berichten dat Jolink (71) weer terug is, hiermee verwijzend naar het nummer 'Ik kom altied weer terug', van de gelijknamige bioscoopdocumentaire, na een moeilijke periode in zijn leven. "Dat ik 'terug' ben moet niet overdreven worden. Ik kreeg het idee om op 10 mei bij de onthulling van het standbeeld een paar nummers te gaan spelen, samen met Ferdi Jolij en Willem Terhorst. Ja, het is…

‘Ik ga incidenteel weer optreden’

HUMMELO - ‘Nooit meer live' riep hij sinds het afscheidsoptreden van Normaal. Maar Bennie Jolink werkt nu toch aan een comeback. In de vorm van een soloalbum, terwijl hij bovendien incidenteel weer live gaat optreden: ,,Ik had dit nooit verwacht, maar dankzij een tovermedicijn voel ik me momenteel weer erg goed. Een genezing van bijbelse proporties."

Tijdens de onthulling van het levensgrote standbeeld op Hemelvaartsdag in Jolinks geboorteplaats Hummelo zal hij samen met Normaalleden Ferdi Joly en Willem Terhorst enkele nummers live spelen.
Iets wat Jolink sinds die allerlaatste show in Het GelreDome absoluut voor onmogelijk had gehouden. De Hummeloër…

Programma 10 mei te Hummelo

ANHANGERSCHAP NORMAAL & CAFE DE TOL PRESENTEREN HET PROGRAMMA VOOR 10 MEI A.S.

 

Programma (GRATIS TOEGANG)

*13.30 uur: Onthulling
*14.15 - 15.45 uur: Anhangerschapband
*16.15 - 17.45 uur : The Marshalls
*18.15 - 20.00 uur De Kisjeskearls

.............en nog veule mear, dus mis het niet want dan krieg ie spiet!!

* De tijden zijn onder voorbehoud.

DE TOEGANG IS GRATIS !!

 

Bron foto: RTV OOST

 

....oja ik bun dr ok                                                             en ik                                     now.... dan kom ik ok!

Bezoek aan 't atelier

ERICHEM - Bennie Jolink (71) en Ferdi Joly (68) wierpen maandagmiddag in het atelier van Lia Krol voor het eerst een blik op het beeld dat de kunstenares uit Erichem van hun oude band Normaal heeft gemaakt. ,,Zo precies. Zo realistisch'', sprak Jolink vol bewondering.


Voor het beeld koos Krol een foto uit de beginjaren van de band. De vier Achterhoekers staan op de veemarkt in Doetinchem. ,,Ik wilde ze zonder instrumenten. Dit was voor mij dé foto. Bennie Jolink, die iets weg schopt. Zo'n markante man. Echt de leider van de band. Willem Terhorst wijs en groot op…

Alan Gascoigne over zijn Normaalperiode

'We waren minstens zes lange dagen in de week op pad met de band'

Door Henri Walterbos

ACHTERHOEK/LICHTENVOORDE - Normaal is nog steeds hot, twee jaar nadat de laatste Normaalakkoorden klonken tijdens het afscheidsconcert in een uitverkocht Gelredome. De afgelopen maand werden 'anhangers' verrast met de release van de luxe cd-box 'De Bokse Vol', met hierin al het werk en nog nooit eerder verschenen materiaal van de Achterhoekse boerenrockformatie, uit haar meest rebelse periode, van 1977 tot 1984. Vlak daarna volgde ook nog eens de dvd/cd-box 'Gewoon Deurdonderen,' met op de twee dvd's alle beschikbare tv-opnamen van de pioniers van…

Bennie en de Heinoos al weer uit elkaar

HUMMELO - Voormalig Normaal-voorman Bennie Jolink en The Heinoos zijn al weer uit elkaar. De samenwerking tussen Jolink en de Overijsselse band heeft nog geen twee maanden geduurd.


Er is echter een verschil van inzicht ontstaan over de invulling van de shows onder de naam Høken met de Heinoos, vertelt manager Ronnie Degen van The Heinoos. ,,Wij wilden een andere koers varen dan Jolink en het Normaal-management. Daar kwamen we samen niet uit en daarom zijn we in goed overleg uit elkaar gegaan.''

Degen benadrukt dat het puur gaat om een zakelijk verschil van inzicht, niet om een ruzie…

Prijswinnaars bode 4

De volgende personen hebben de verzamelbox "OEREND HARD de bokse vol 1974-1984" gewonnen.

H. Teerink uit Lochem

B.Timmerman uit Hengelo

H. Jansen uit Overloon

H. Thoonen uit Harmelen

T. Jalving uit Valthe

 

De 7"- single "De Smokkelaar" gaat naar:

L. Dik uit Smilde

A. v. Wieren uit Dedemsvaart

R. v. Triest uit Woerden

 

Allen gefeliciteerd en heel veel luister plezier.

 

 

 

Boek over Achterhoekse Parels

DOETINCHEM - De eerste plannen voor Parels van de Achterhoek ontstonden tijdens een brainstormsessie in de hooiberg bij Gijs Jolink. Er moest een boek komen met Achterhoekers die van betekenis en succesvol waren en als voorbeeld konden dienen voor anderen. Auteur Erik Hagelstein pakte het idee op en ging aan de slag. Hij stelde een lijst samen. Niet alle Parels zijn bekend bij het grote publiek. 

Een aantal kende hij zelf ook niet, zoals Claartje Bulten: “Fotografe Jessica de Lepper en ik zochten parel Anjo Joldersma op, de onbetwiste captain of industry van de Achterhoek. Hij heeft Kramp in Varsseveld…

HØKERSTBAL

Link voor de kaartverkoop voor het Høkerstbal op zaterdag 23 december bij cafée "Veenlust" te Bergentheim.

https://shop3.ticketscript.com/channel/html/get-products/rid/7AC66H32/eid/364027/date/2017-12-23/tsid/283015/sid/0/language/nl