HØKERSTBAL

HØKEN TEGEN DE KERSTKILO''S...

Het is een traditie die niet meer is weg te denken. Zoals oliebollen bij de jaarwisseling horen en eieren bij Pasen, zo hoort het Høkerstbal bij Kerst.
Tweede Kerstdag vindt de vijfde editie plaats. Met goede livemuziek, een borreltje en een overdosis gezelligheid.

,,Dit is alweer ons eerste lustrum!", roept Henkie Kelder enthousiast.

Hij heeft zo van die ideeën, onze voorzitter Henkie Kelder. Ooit ontstond de Anhangerschapband als uit de hand gelopen weddenschap van onze preses. En een aantal jaren geleden bedacht hij dat de høkers aller landen eens allen tezamen moesten komen.
En dus ging Henk om de tafel met de eigenaar van wat toen nog Podium in Hardenberg was. De eerste aflevering van het Høkerstbal was het meteen dik bal en een nieuwe traditie had het levenslicht gezien.
Voor de anhangers een uitgelezen mogelijkheid om elkaar in de toch wat rustigere periode rond Kerst te zien en bij te kletsen.

Het Høkerstbal is intussen uitgeweken naar café Veenlust in Bergentheim. En het feest blijkt ook op deze locatie een groot succes.
Zodanig zelfs dat de zaal zelf te krapjes werd. ,,De zaal is te klein, maar daar hebben
we nu een oplossing voor gevonden", vertelt Henk Kelder.
,,Dit jaar komt er een tent op de plek waar Normaal voorheen altijd speelde als ze Bergentheim aandeden."

Nadeel is wel dat de organisatie uiteraard extra kosten moet maken. ,,Tot dusverre was het Høkerstbal altijd gratis, maar door deze aanpak moeten we toch een kleine vergoeding vragen.
Die bedraagt tien euro per persoon. Volgens ons alleszins te overzien, aangezien er voorheen bij de ingang altijd een melkbus stond waarinde bezoekers een vrijwillige bijdrage konden gooien.

En meestal bedroeg die ook al wel tien euro of meer."
Die bescheiden entreeprijs is volgens Kelder vooral ook te danken aan het legertje vrijwilligers dat zich belangeloos inzet. ,,'Team Bergentheim' noem ik ze. Een groep gezellige lui die altijd voor elkaar klaar staat.

Met dank ook aan deze mensen belooft ook het komende Høkerstbal weer een extra gezellig evenement te worden.
En voor de anhangers tevens de mogelijkheid om de kerstkilo's van Eerste Kerstdag er meteen weer af te Høken..."

PROGRAMMA

Het Anhangerschap heeft voor het Høkerstbal weer eenprogramma in elkaar gedraaid dat als muziek in de orenklinkt.
Wat te denken van OLD NI-JS? Ze behoren tot de stamgasten van het Høkertbal: Ferdi, Willem, Han en Gerard.
Met klassiekers van onder meer Normaal en Boh Foi Toch.

In dit Normaalloze tijdperk is het Old Ni-js - met in de gelederen twee Normaalleden van het eerste uur - dat het høk-vaandel hoog houdt.
Ook van de partij die avond is de band BAND'UM. En als we verklappen dat de Bergentheimers hun dorp altijd Banthum noemen, is ook meteen de bandnaam van Band'um verklaard.
Een thuiswedstrijd dus voor deze jongemannen, die ons tijdens het Høkersweekend ook al zo aangenaam verrasten.
DE WOUDRUKKERS vormen voor de anhangers allang geen onbekende verschijning meer. In een paar jaar tijd uitgegroeid tot een landelijk bekende rock ‘n'loll-band.
Ooit gelanceerd in het altijd onrustige West-Friesland, waar zelfs Ben Jolink en zijn mannen met de nodige schrik ik de bokse naartoe gingen.

Omdat het er altijd zo ruig aan toe kon gaan. Of zoals De Woudrukker zelf zeggen: ‘Lijm het boerenbont van de buren maar vast...'
En graag de speciale aandacht voor KOBUS EN DE ROKKERS, eigenlijk een van de grote ontdekkingen tijdens het laatste Høkersweekend en de nieuwste rocksensatie uut Drenthe.
De band werd opgericht in de keet waar de jongens altijd samenkwamen. Ze waren het niet eens met de beruchte 18 plus-regel en besloten een protestblues te schrijven.
En de rest is geschiedenis, zoals dat zo fraai heet.

De tent gaat om 17.00 uur open, het Høkerstbal begint om 18.00 uur. Kaarten voor het Høkerstbal zijn verkrijgbaar aan de kassa,
of in de voorverkoop bij café Veenlust in Bergentheim of online via de Facebook-pagina van Veenlust. Voor degenen die blijven overnachten,
wordt er de volgende ochtend vanaf tien uur in de tent een ontbijt geserveerd.

ER ZIJN TEVENS KAARTEN TE KOOP VIA ONDERSTAANDE LINK

https://shop.ticketscript.com/channel/web2/start-order/rid/KKCL3ZQN/language/nl

afbeelding 1 afbeelding 2 afbeelding 3 afbeelding 4